Revija Joker - Batman: The Telltale Series

IGROVJE
stranka » igrovje » xbox one » Batman: The Telltale Series
Batman: The Telltale Series

Med vsemi zadnječasnimi gothamskimi kronikami se LordFebo loti še epizodne interaktivnice od Telltale. Nad alternativno, a hkrati poznano pripovedjo je prijetno presenečen.

Gothamčana igričarji najbolje poznamo po nedavnem arkhamskem venčku, kjer se po gnijočem mes­­tu prevaža s tankovskim batmobilom. Joker v tem svetu umrje, a iz onostranstva se vrne prvi Robin – Jason Todd. Burkež je ravno tako pogub­ljen v postapokaliptični pretepačini Injustice, medtem ko gre tam Batman med partizane zoper diktatorja Supermana. Bolj židan scenarij ima Lego Batman 3, kjer se Netopirmož s pravičniškimi kameradi zoperstavi kozmičnemu zbiralcu planetov Brainiacu. Tudi risanke raznoliko slikajo superjunaka, ki včasih išče pridaniče po kanalizaciji in drugič s krožkom Justice League rešuje vesoljske neprilike. V nekaterih zgodbah ima s Talio al Ghul sina, drugod hčer s Selino. Strip Flashpoint v Batmana obleče Thomasa Wayna, Knightfall je masko posodil Jeanu Paulu in Endgame celo komisarju Gor­donu. Ponekod si Temni vitez daje veliko trpe­čega opravka okoli Jokerja, recimo v Millerjevi zbirki, kjer je za povrh star in superčemeren. Gothamski rešimož si je več­krat upal spopasti s samim Supermanom in potoval je tako skozi čas kot v krajne dimenzije. V vzporednem Gods and Monsters se na primer spremeni v krvosesnega pobijalca. Njegov najbolj sme­šen nastop pa bomo dobili čez par mesecev v čisto črnem in morda malce temnosivem lego muviju.

Batman je izvrstna pripovedna izkušnja, ki sicer zahteva kakšen nagel stisk tipke, vendar temelji na odločanju in spremljanju zgodbe. Zadnja epizoda izide ta mesec, zato opis priobčujemo šele sedaj.Več si preberi v Jokerju 281.
Članek, ki ima 1 stran (10.546 znakov) in 12 slik, bo v celoti na voljo 05.02.2017.
Batman: The Telltale Series
Telltale Games za playstation 4, xbox one
objavljeno: Joker 281
december 2016

Članek bo v celoti na voljo 05.02.2017.